петък, 15 май 2020 г.

Пълнени картофи в бекон


Не мога да не споделя този невероятно лесен начин за направа на една невероятна - дзверска вкуснотия.
 Няма да давам количества - три картофа са даже в много и най ящните.
 Трябват картофи, суров бекон, моцарела (кашкавал или някакво друго сирене), за подправяне - пресован чесън, копър, сол и черен пипер на вкус.
 Изпълнението е като за малки деца:
Картофите се сваряват в леко послона вода (а и защо не овкусена с разни подправки).
Обелват се и се издълбават. В дупката се слага малко от пресования чесън, ситно наразания копър и резен моцарела.
Всеки картоф се овива в резените бекон.



Овитите картофки в бекон се нареждат в тавичка с малко мазнина, захлупва и се заминава във фурната та 180С за около 30-40 минути.
Колкото беконът да се зачерви.
При добро желание - отгоре им може да се ръсне настъргана моцарелка, кашкавалче ири да се сложат тънкофайски резенчета.
Невероятна дзверска вкуснотия. 
Правете смело - носи всякакви вариации.
НАЗДРАВЕ!

3 коментара:

  1. Изглежда страхотно! Ако се увият в пилешка кожа също става.

    ОтговорИзтриване
  2. Имам такива рецепти в блога - с пилешка кожа. Като кюфтета - вместо в було. Идеята е добра и с пилешката кожа става много вкусно, особено ако се овкуси предварително със сол и доста подправки.

    ОтговорИзтриване
  3. Правила съм, но без плънка от сирене, така ще е още по-вкусно!

    ОтговорИзтриване