вторник, 30 април 2019 г.

Яйца по Дзверски след Великден и не само


 След Великден има остатъци от твърде много сварени яйца, на които трябва да измислим много варианти за оползотворяване. В блога ми има доста подобни варианти събрани на едно място, но днес случайно попаднох на Яйца по мъжки от Ил, която си е направо суперска като блогър и кулинарен майстор. Пък и Я рядко се водя по чужди рецепти - само приемам идеята и сетне си правя К~вото си знам ... Само че тази идея ми допадна и направо си я доразвих по мой начин.
Нарочно не давам количества, но са необходими варени яйца, обелени и нарязани на половинки; масло поне 2 с.л., 1 стрък пресен чесън, 1 ч.л. пушен червен пипер; 30-а листа лапад - почистен от жилките и нарязан ситно (излишно е да казвам, че трябва да е добре измит); около 80 грама настърган качествен кашкавал.
В загрятото масло запържваме нарязания на ситно пресен чесън и след това се добавя нарязания на ситно лапад, който се задушава до омекване.
Добавят се половинките нарязани яйца и се поръсват с настъргания кашкавал.
Оставя се под капак да се разтопи кашкавала и се сервира, обилно наръсено с черен пипер.
Доста се замислих дали да сложа и малко печено агнешко, ама се отказах ...

Голяма вкуснотия и страхотно мезе към питието!

2 коментара:

  1. Благодаря ти за хубавите думи :)
    Радвам се, че гостувам при теб :)
    Изглеждат много вкусно и твоите яйчица.
    Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз благодаря за добрата идея. Поздрави и от мене.

    ОтговорИзтриване