понеделник, 15 април 2019 г.

Овчарско кюфте


В случая изобщо не става дума за рецепта, а за едни много различни кюфтета, които стават много вкусни.

Няма да обяснявам как се прави кайма за пържени кюфтета. Всеки си я прави по негов начин. За две кюфтета са необходими 500 грама кайма, в която се слагат не по.малко от 100 грама натрошено сирене (овче най-добре) и 1 ч.л. чили (въпрос на вкус - може и без него).
Каймата се омесва много добре и разделя на две части, от които се оформят по едно голямо плоско кюфте - като питка.
Пържат се на по-слаб котлон - на 6-та от 9 степени, до готовност.
Обръщат се внимателно с широка лопатка.
Как ще се поднесат и с каква гарнитура е въпрос на въображение.
Може да Ви се стори странна комбинацията - кайма и сирене, но гарантирам, че стават невероятно вкусни.
А инак едно кюфте на човек е напълно достатъчно.
Пробвайте и няма да съжалявате.
Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар