вторник, 9 април 2019 г.

Руло от пуешко бутче


   Това е поредната ми лесна и вкусна рецепта за едно невероятно пуешко руло, което се прави много лесно, а става дзверски вкусно.
 И поради тази причина нямам намерение да Ви давам някакви точни количества, но който се заинтересува от описанието по-долу ще има възможност да си го направи и да импровизира по собствен мерак.
Започвам с това, че едно пуешко обезкостено и изчистено от ония прословути жили е достатъчно за четирима. Може, впрочем да се направи с патешко бутче, от което е изчистена излишвата мазнина.
Бутчето внимателно се нарязва да стане като лист, овкусява се със сол, черен пипер и се намазва със смес от горчица с майонеза. Нареждат се резенчета кашкавал (или твърдо сирене - най-добре синьо), резенчета шунка или пушено месо. Може и кисела краставичка - абе каквото ти душата ти сака...- може и консервирани гъбки. Само въображение и мерак да са налични.
Бутчето се навива на руло и се овързва с яка хортума - демек домакински конец и за се запържва от всички страни в малко мазнина до хубаво зачервяване.
Така хубаво се запечатва и ще стане по-сочно.
В същата мазнина се пущат цели пресни картофи - да ги грабне огъня. Не е необходимо да се белят, ако са пресни. Пък и да не са пресни, достатъчно е да се измият и почистят добре...
Всичко се бухва в една тавичка заедно с мазнината от пърженето и с добавка на една чаша бяло вино. Може и бира. Може и просто водичка.
Тука нямам идея - на кой каквото му харесва.
Овива се с алуминиево фолио плътно и заминава във фурната на 200С за около 30-а минути и сетне на 180С за още толкова. 
Колкото и да ме боли, фолиото се отстранява и се дозапича до готовност още за 20-а минути.
Понякога като махна фолиото, старателно го измивам и го ползвам за втори път ... Абе, икономията е майка на бедността.
Изчаква се рулото да се охлади малко и се нарязва тънкофайски. Да не забравите конците да ги махнете, че в стомаха ще стане непоносимо.
Сосът от печенето заедно с картофите се прави на пюре и всичко е готово за сервиране.
Е, не чакайте красива снимка от сервирането.
У нас си е така - като не направи и заминава на масата. Красивите снимки за са онези дето не се Ранят, а си снимат манджите и чакат лайковете.
 нас се турга на масата и на масата и напада яко от гладниците като не забравяме да си напълниме чашите с хубаво питие.
Затова, правете смело и НАЗДРАВЕ!

1 коментар:

  1. Интересна публикация! Ще я споделя с приятели. Прочетете още по темата на https://novini247.com/

    ОтговорИзтриване