За майонезите имам цяла страничка с най-различни видове и съм изписал твърде много, но тази е различна и затова й отделям малко повече внимание. Особеното е, че се прави едновременно и с прясно яйце, и с прясно мляко.
Необходими са:
1 яйце, 75 мл прясно мляко, 1 малка скилидка чесън (може и без него, а може да се замени с чесън на прах), по 1 щипка (буквално на върха на ч.л.) бял пипер и сол, 1 равна с.л. горчица, 300 мл олио и 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок.
Изпълнението е ясно:
Продуктите се слагат в купата на пасатора (или в буркан с винтова капачка), пасатора се потапя до дъното и за 30 сек. майонезата е готова.
Приготвя се до желана гъстота, която се регулира с добавяне на олио (за гъстота) или няколко капки вода (за разреждане).
Става невероятно вкусна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар