петък, 27 юли 2018 г.

"Пица" върху блат от кайма


 А не - този път не чакайте нито рецепта, нито каквото и да е ...
 Това е са върли мързеливци, на които им се ядат кюФтаци, но ги мързи да ги пържат или пекат.
 Взема се около кило овкусена кайма и то направо готова за пържене, за предпочитане пред тази за печене - демек с лук, с яйца и т.н.
 Тавичка за пица се намазнява и каймата се бухва отгоре - ама на пласт поне 1 см дебеличък и заминава във фурната за 20-а минути на 200С.
 В това време се нарязват на кръгчета 1-2 обелени домата, настъргва се малко кашкавал, моцарела, абе каквото има в хладилника. Може да се резнат и една две чушки.
 Тавата се вади, нареждат се върху каймата продуктите и се връща във фурната.
 След 5-6 минути се вади, поръсва се обилно с чубрица, чукват се четири яйца и отново във фурната. Колкото яйцата да се забулят - вади се, реже и да Ви е сладко.
 Може да се направи с всичко подръчно.
 Бързо, лесно и вкусно.
 Да Ви е сладко и НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар