Това е един много лесен и ефектен начин да се поглезим с гъши (или патешки) дроб.
За няколко порции (3-4) са необходими около 200 грама дроб, един лист бутер тесто (една опаковка от 400 гр. идва в повече - необходима е около половината), резенчета кашкавал (или твърдо сирене от типа на ементал, гауда и т.н.), идея сол и за предпочитане смлян бял пипер.
Изпълнението е страшно лесно.
Омекналото бутер тесто се разстила върху плота, нарязва се на квадрати с размери приблизително 8х8 см или 10х10 см.
В средата се слага резена кашкавал, отгоре парче гъши дроб, осолява се, опиперява се.
Всяко квадратче се затваря като пакетче и заминава в постлана с домакинска хартия за печене тава.
Могат да се намажат с разбито яйце или прясно мляко.
Пекат се на 180С за около 20-25 минути - колкото бутер тестото да се зачерви.
Дзверска вкуснотия!
Може и да се приготви с патешки дроб, който е два пъти по-евтин, а не отстъпва много на гъшия ...
Наздраве!
Цялото приготвяне в няколко бързи снимки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар