За рибата тон разказах при пикантните кюфтенца от риба тон, които станаха страхотно сполучливи и бидоха хапнати на ура.
Филетата, овкусени с черен пипер и обилно заляти с прясно изцеден лимонов сок (един цял лимон), добре завити в домакинско фолио заминаха на хладна почивка в хладилника.И то за цели 24 часа.
След тези 24 часа бяха извадени, подсушени, почистени с домакинска хартия (не е желателно миенето с вода), леко осолени и намазнени.
Филетата разделих на две части и приготвих по два начина: на грил тиган и на фурна:
На грил тиган:
Запичат се от двете страни до готовност - някъде по 3-4 минути на силно загрятия тиган.
На фурна:
Тавичката също леко се намазнява, филетата се слагат с кожата надолу, отгоре се нареждат тънки кръгчета лимон.
Капнах и около 50 мл уиски.
Пече се на на 180С на вентилатор за 10-а минути.
Сервират се със зелена салата, варени картофи, картофено пюре - въпрос на избор.
П.П.
На грил филетата стават малко по-сухи, но пък компенсират откъм вкус ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар