Това не е рецепта, а поредният начин да разнообразим трапезата и да вдъхнем нов живот на яденето от вчера.
В интерес на
истината от предната вечер бяха останали малко сварени картофи (за
салата, до направата на която не се стигна) и няколко кюфтета от пуешко.
Затова няма и количества, освен ориентировъчни.
3-4 сварени картофа и един морков се обелват и настъргват на рендето. Смесват се с 1 яйце, добавя им се индийско орехче, джоджен или риган, сол и черен пипер и се омесва на тесто.
С намазнени ръце се взема от картофеното тесто, оформя се като плоска питка и по средата се поставя едно кюфте и от всички страни се затваря с картофеното тесто.
Получава се една хубавааа голяма картофена топка, в която е скрито кюфтето.
Достатъчен е тънък пласт.
Получените картофени топки се увиват в бекон (ама поради липса на такъв - в прошуто) и нареждат в намаслена тавичка.
Запичат се в загрята на 200С фурна за 20-а минути.
Тавата се вади, върху всяка топка се слага по резенче някакво сирене (гауда, ементал, кашкавал).
Допичат се за още 15-а минути, докато кашкавалът се разтопи и леко зачерви.
Изчаква се леко да се охладят и се сервират. Вървят си с лютеница, кисели краставички и най-вече с цървено винце.
Минимум усилия с резултат едно изцяло ново ястие и при това Дзверски вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар