За две порции са ни необходими 180-200 грама гъши дроб, резнат на две равни филийки, малко сол и бял пипер, както и шепа замразени боровинки (от фризера - около 50 грама) и 1-2 с.л. мед.
Изпълнението е от просто по просто:
Загрява се тиган с незалепващо покритие и в него се пущат филийките гъши дроб, които се запичат (пържат) максимум по 2-3 минути от всяка страна - докато леко покафенеят. При обръщането се посоляват леко и опиперяват. Прехвърлят се в затоплени чинии и заливат с част от мазнината, която се е отделила.
В останалата мазнина се слагат боровинките с 1-2 с.л. вода и се варят до сгъстяване като леко се намачкват. Малко като изстинат им се добавя меда, разбъркват се и се сипва малко отстрани в чинията до дроба.
Сервира се със запечени филийки черен хляб.
Дзверска вкуснотия!
Няма коментари:
Публикуване на коментар