Изключително прости за приготвяне и страхотно вкусни при хапване и при това ефектни за поднасяне. Поредната вкуснотия след прословутите КЮФТЕТА ОТ ИЗВАРА
Необходими са: 350 гр извара, 150 гр. настъргани кашкавал и сирене поравно; 2 яйца; 2-3 с.л. с връх брашно; 1 ч.л. бакпулвер; черен пипер на вкус. ! ч.л. риган. Могат да се добавят и по малко индийско орехче и кимион или друга любима подправка. Впрочем носят и много магданоз (който обича).
Приготвяне:
Брашното с бакпулвера се смесват и в голяма купа всички продукти се омесват - да стане като твърдо тесто. В зависимост от влажността на изварата може да се наложи да се добави още брашно или яйце, но консистенцията трябва да е на твърдо тесто.
С намазнени ръце се взема парчета и оформят топчета колкото голям орех. Най-добре е да се ползва мерителна лъжичка, за да се получат еднакви.
Необходими са: 350 гр извара, 150 гр. настъргани кашкавал и сирене поравно; 2 яйца; 2-3 с.л. с връх брашно; 1 ч.л. бакпулвер; черен пипер на вкус. ! ч.л. риган. Могат да се добавят и по малко индийско орехче и кимион или друга любима подправка. Впрочем носят и много магданоз (който обича).
Приготвяне:
Брашното с бакпулвера се смесват и в голяма купа всички продукти се омесват - да стане като твърдо тесто. В зависимост от влажността на изварата може да се наложи да се добави още брашно или яйце, но консистенцията трябва да е на твърдо тесто.
С намазнени ръце се взема парчета и оформят топчета колкото голям орех. Най-добре е да се ползва мерителна лъжичка, за да се получат еднакви.
Получават се около 25 бройки от това количество продукти.
Хубаво е да постоят известно време в хладилника - дори 30-а мин. във фризера ще им се отразят още по- добре.
Хубаво е да постоят известно време в хладилника - дори 30-а мин. във фризера ще им се отразят още по- добре.
Пържат се в маслена баня в силно загрято олио като се слагат по няколко.
Момента в който са готови, сами се обръщат и изплуват нагоре.
(Впрочем при пържене в маслена баня на тестени изделия, замесени с бакпулвер, имат свойството сами да се обръщат).
Момента в който са готови, сами се обръщат и изплуват нагоре.
(Впрочем при пържене в маслена баня на тестени изделия, замесени с бакпулвер, имат свойството сами да се обръщат).
Дзверска вкуснотия.
Могат да се сервират и като гарнитура към нЕкаква мръФчица.
П.П. Това е съвсем друга вариация на същите Чудо кюфтенца.
Към сместа е добавен е сварен и намачкан картоф и добавено индийско орехче, както и малко ситно нарязан зелен лук.
Ето и втора дзверска рецепта.!
П.П. по обективни причини има и стари снимки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар