Това е също един изключително лесен и бърз начин да се сготви едно вкусно ястие за изключително кратко време - в рамките на 25-30 минути, стига месото да е предварително подготвено.
Необходими продукти: поне 500 грама свинско месо от бута или плешката, нарязано на едни кубчета - по 30-40 грама; 500 грама гъби; 1-2 скилидки чесън; сол и черен пипер на вкус.
Също така кисело мляко и горчица за мариноване на месото.
Свинското,
както е нарязано на парчета се маринова в смес от по 2 с.л. кисело мляко и горчица за
около 4-5 часа.
Това е уникален начин за мариноване на месо - винаги дава перфектен резултат - крехко и вкусно месо - най-вече за скар
Гъбите печурки се измиват и нарязват на резени.
Месото заедно с чесънчетата се запържва до зачервяване (не повече от 10-а мин.), добавят се нарязаните
гъби, разредената марината с малко вода се долива в тигана – похлупва се и се
вари до пълно омекване на месото (не повече от 15-20 мин.).
В края на процеса му се пуща малко масълце и вкусното ястие е готово.
Сервира се поръсено с накълцан магданоз, пресен лук ... Дзверска вкуснотия, която е много подходяща и с хубаво питие...
Няма коментари:
Публикуване на коментар