Отдавна не ги бях правил и за пореден път сме очаровани. Не е нещо ново, но все пак ...
Необходими са ни кори - за предпочитане е от тези триъгълните,печени на сач, но ако няма от тях може и с обикновени, които се нарязват; две яйца, половин кофичка кисело мляко, около 250 грама козе сирене; една връзка зелен лук (само зелената част); един стрък пресен чесън (само няколко пера); половин връзка магданоз; черен пипер. Е и малко олио за намазване.
Да ги направим изобщо не е трудно: сиренето се намачква, смесва с останалите продукти като зелентиите се нарязват на ситно.
Както си е кората откъм широкия край се слага 1 препълнена супена лъжица от плънката.
Леко се намазнява по ръбовете и се навива на пуричка.
Подготвените банички се прехвърлят в тава, покрита с хартия за печене и обилно се намазват с разбито яйце.
Може да се намажат и с прясно мляко и с друго - въпрос на предпочитание.
Може да се наръсят със сусам - също въпрос на предпочитание.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С - за около 25 минути.
Страхотно вкусни - и топли, и след като изстинат ...
Стават и закуска и за предястие
(е не съм убеден, че са най-доброто мезе за бърбъна).
Няма коментари:
Публикуване на коментар