Всъщност, това изобщо не е рецепта, а е начин по който може да се направи едно ефектно предястие (а и защо не ястие - зависи от количеството).
Подобни из нета има в изобилие, дори и аз съм показвал на друго място (от патладжан кули) и т.н. - важна е идеята и малко въображение.
Нарочно няма да давам количества, а само ще изброя продуктите, които ползвах: тиквички, домати, пушено пилешко филе, сирене, кашкавал, резени гауда; сол, ч.п. - на вкус, малко зехтин. Могат да се ползват всякакви други продукти (патладжан, шунка и т.н.).
Приготвянето е изключително лесно и затова направо ще го онагледя със снимки.
нарязваме тиквичките и ги овкусяваме - сол, черен пипер и зехтин
режем и доматите на кръгчета
печем тиквичките и доматите на скара
- тиквичките почти до готовност, а доматите - колкото да ги "грабне" огъня
който иска може да ги запече във фурната - върху хартия за печене
докато те се пекат, нарязваме останалите продукти:
пушеното пилешко филе
сиренето и кашкавала
Застиламе дъното на тавичка с хартия за печене и започваме да нареждаме продуктите
След като сме направили няколко реда от продуктите, и кръстосваме по две лентички от гауда и сме готови.
Слага се във фурната на 180 С максимум за 10-а - 15-а минути, доколкото гаудата се разтопи.
(Моята много бързо се разтече, явно трябва друга или по-твърд кашкавал).
Не е необходимо печене, защото всички продукти са предварително готови.
изчаква се леко да се поохлади и се "сандвичите" се сервират леко наръсени с магданоз или друга зелентийка.
В разрез
Оказа се, че като изстинат са много по-вкусни и стават страхотно мезе към питието.
Няма коментари:
Публикуване на коментар