вторник, 17 ноември 2015 г.

Палачинкови „пликчета” с телешка кайма

още нещо от старите тефтери


Продукти:

Опичат се 10-а тънки палачинки по любима рецепта

500 грама телешка кайма с подправки се разрежда с малко пилешки или зеленчуков бульон – да стане като гъста каша и да може да се нанася спокойно с лъжица. Пък и така стават по-сочни…

Палачинките са намазват с тънък пласт от каймата и се сгъват като пощенски плик.

Всяка една се потапя в разбито яйце и се пържат в силно загрято олио до хубаво зачервяване.



Стават невероятни.

Хитринки:

Могат да се направят и по-малки като всяка палачинка се разреже на две…

След изваждането от тигана, веднага могат да се наръсят с настърган кашкавал.



Могат да се правят с най-различни плънки:

Правил съм с плънка от гъши дроб, със сирена и т.н., зеленчуци – важно е плънката да е сочна, а иначе става дзверска вкуснотия.