Тука иде реч за един пикантен мезелък, който си върви идеално както с чаша хубаво винце, така и по-твърдо питие.
Няма рецепта, няма точни количества и може да се направи с всичко подръчно- единствено необходими са люти чушлета тип "рибка"; резенчета бекон (идеален е пушеният), но може и друг колбас; а за плънката - домашно крема сирене или обикновено крема сирене, което се подправя на вкус с пипери и смесва с настъргано някакво друго сирене, кашкавал и т.н., макар че най-вкусен резултат дава с добавка на малко синьо сирене.
Който обича по-пикантно, може да поостави и от семенцата.
Увиват се с резенчетата бекон и във фурната - на 200С - колкото огънят да грабне бекона.
Тъй като това е всичко, един бонус: същото може да се направи и в непикантен вариант - със сушени и накиснати в алкохол сини сливи, които се пълнят със синьо сирене или с топче позамразена смес от сирена, увиват в бекончето и пак се запичат.
Внимание! Пристрастяващ е този мезелък и си носи на доста питиета...
Няма коментари:
Публикуване на коментар