сряда, 29 август 2018 г.

Омлет с мини кюфтенца


 Нещо от поредицата бързо, лесно и вкусно, което се прави с минимум усилия и става дзверска вкуснотия.
 От овкусена кайма (сол, черен пипер) - примерно 150 грама се правят мини кюфтенца - горе долу с големината на смилянски боб.  

В тиган с незалепващо покритие в много малко масло се запържват кюфтенцата при често разбъркване.
Докато кюфтенцата се запържват, две яйца се разбиват с щипка сол, бял пипер и 1 с.л. прясно мляко.
Яйчената смес се сипва в тигана като се стремим да разпределим кюфтенцата правилно - е, тука не бях от кръжока сръчни и не се справих много добре.
Тиганът се затваря с капак и котлонът се изключва - след 6-9 минути омлетът е готов.
Как и с какви зелентии ще се сервира е вече въпрос на мерак.
Важното е, че става много много вкусен омлет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар