Както е обичайно при мене, това пак не е рецепта, а просто един начин да разнообразим скарата - този път кебапчетата, и да бъдат поднесени по оригинален и още по-вкусен начин.
Необходими са кайма за кебапчетата, която можем да си приготвим сами или пък готови, на който не му се занимава с това.
Було - В месарниците макар и рядко продават було, а може и да се поръча. Като попадна на такова, купувам в по-голямо количество и съхранявам във фризера.
За плънката- кашкавал, някакъв вид сирене или ситно нарязана кисела краставичка, мариновани гъбки, смесени с настърган кашкавал и т.н.
В изпълнението няма нищо особено:
Булото се нарязва на правоъгълни парчета. Не е страшно дори и да се накъса.
Кебапчето се сплексва, в средата се слага плънката и внимателно се затваря като с ръце се оформя в продълговатата му форма.
След това внимателно се увива в булото и с ръце се притиска да заеме правилната форма на кебапче.
Хубаво е известно време да престоят на хладно или във фризера.
Такива кебапчета се вадят от фризера и могат да се пекат буквално след 10-15 минути на загрятата скара и стават много сочни.
Просто и лесно, но обикновеното кебапче става Дзверски деликатес.
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар