Това не е рецепта, а по-скоро един различен начин да се приготви вкусен и крехък говежди, телешки, че и свински черен дроб.
Необходими са - черен дроб, сол и черен пипер на вкус, едно-две яйца и малко олио за пръжването.
Разликата е единствено в начина на изпълнение:
Дробът се измива добре и се нарязва на тънки филийки с дебелина около 0,5-0,7 см и с желана големина. Най-лесно се реже, когато дробът е полузамразен.
Предпочитам да е като малки пържолки. С остър нож се обелва ципата на дроба и се отстраняват всички вени и др.п.
Предпочитам да е като малки пържолки. С остър нож се обелва ципата на дроба и се отстраняват всички вени и др.п.
С тъпата страна на ножа всяко парче се начуква леко.
В купа се разбива яйцето заедно с малко черен пипер. Парчетата дроб се овалват в яйцето и оставят да престоят така поне 30-а минути. Колкото повече, толкова по-добре.
В тигана се загрява малко олио (най-добре е поравно олио и масло или олио и гъша мас).
Парчетата дроб се пущат в силно загрятата мазнина и буквално след 30-а - 40 секунди (като се появи отстрани леко зачервяване) се обръщат и пържат също толкова и веднага се вадят. Солят се на вкус веднага след изваждането от тигана.
Може да се поднесе с домати, зелена салата, картофи или някакво пюре - въпрос на желание.
Резултатът е невероятен крехък пържен дроб.
Бързо, лесно и дзверски вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар