И като писах за месо в белтъци, сега се сетих за още една малка хитринка за зеленчуците преди пържене:
След като се измият, накисват в подсолена вода (патладжаните специално) и се нарежат, могат да се овкусят по малко с черен пипер, риган и други подправки.
В една купа се разбива един белтък с малко сол и зеленчуците се объркват добре и оставят да престоят поне 20-а минути.
Най-вкусни стават, ако преди това в същия белтък е било "мариновано" месо.
Слагат се в същата купа с месото нарязани чушки, патладжани, тиквички или краставици.
След това при пърженето стават фантастични - хем поемат от белтъка, хем от подправките на месото.
Дзверски вкусни зеленчуци - най-вкусните, които съм ял.
Няма коментари:
Публикуване на коментар