Едно голямо
парче от бута – около 2 кг, заедно с кожата.
Месото се овързва с конец, за да се оформи и да запази
формата си.
Подправки: по 1 ч.л. кимион, черен пипер, червен пипер и
смлян кориандър, 1 с.л. захар.
Овалва се хубаво в тях и се слага в съд с морска сол –
обилно да го покрие. Така престоява на хладно 48 часа, като от време на време
се излива събралата се течност.
След това месото се изплаква и се слага в тенджера със зелев
сок, няколко зрънца черен пипер, бахар и един-два дафинови листа. По желание
може да се добавят и обелките на стар лук (те са за цвят). (един път бях сложил
и ½ главичка червено цвекло – даде един такъв наситен цвят).
Вари се на бавен огън около 2 часа. (Ако има наличен термометър се следи t-та на водата да не става повече от 85С до 90С). Не трябва да се допуща да завира.
След това се оцежда, подсушава и слага между две дъски и се
притиска с тежест за около 48 часа.
Слага се в мрежичка (може да се използува такава от лук) и
се провисва на терасата – на студено и проветриво, за около седмица.
Става разкошно…
(Съжалявам само за снимките - от стария телефон са)
Здравей
ОтговорИзтриванеА каква е трайността на изделието
в хладилника - 10-а дни, а във фризера - ?
ИзтриванеУ нас не се задържа повече от седмица