понеделник, 28 декември 2015 г.

Пържена сулка



Рибката бе разфасована, овкусена. Преди пърженето се подготвя малко брашно (смес от обикновено и царевично), в което се добавя още малко сол, бял пипер и дивисил.

Хитринка: може и мъничко куркума - усилва цвета, но не променя вкуса.









Леко изтръсканите от брашното парчета се пържат в силно загрята мазнина (поравно олио и гъша мас) с добавена скилидка чесън. Желателно, в дълбока касерола - с повечко мазнина. 
Е на малки порции, но какво от това - става по-вкусно и по хрупкава рибата.







Предварително се сваряват почти до готовност няколко картофа, обелват и нарязват на едро.

Изпържват в същата мазнина, където е пържена рибата.

Класика - пържена дзверски вкусна риба и пържени картофи.

И ще млъкна до тук ....