неделя, 13 декември 2015 г.

СВИНСКО С КАРТОФИ в мултито




 Изключително лесно за приготвяне и много вкусно печено.
време за приготвяне макс. 10 минути
време за готвене, както е посочено в рецептата

ПРОДУКТИ

0,6 кг свинско от бута, почистено от ципи и п. неща, нарязано на едри парчета по около 40-50 гр, предварително мариновано  с няколко с.л. соев сос и сос от нар
1-2 гл. стар лук, почистен и нарязан
1 кг картофи, обелени и нарязани на четири (ако не са много едри – иначе – на 6)
2-3 скилидки чесън
Сол, черен пипер на вкус, 1 ч.л. сух риган; ½ ч.л. кимион
2-3 сл. мазнина (олио, зехтин)

ПРИГОТВЯНЕ
Тенджерата се включва на режим „печене”, автоматически се наглася на 45 мин.
Слага се мазнината и веднага след това месото и се разбърква веднъж.
Отгоре се изсипва нарязаният лук.
Нарязаните картофи и омесени с подправките се слагат последни.
Затваря се капака и се забравя да края на програмата.

След това мултито автоматично минава на режим „подгряване” и се оставя на този режим поне още 30 мин.

Само да можете да изтраете на аромата дето излиза от мултито през това време.
От едната страна месото е хванало страхотна коричка – всичко просто се топи и дори не се налага да дъвчеш …