събота, 15 август 2020 г.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ със сос от сирена

 

   Всъщност с тази публикация нямам да давам рецепта, а ще бъде нещо като продължение на вчерашната за  гърди от домашно пиле със зеленчуци и сос.

    Количествата са ясни. Какво трябва да се направи съм писал там. Освен пилешките гърди, бекона и прясното мляко, са необходими около 250 грама топено сирене (може и от това пушеното дето го продават в черва), както и около 50 грама синьо сирене.

    Докато филетата се запържват, сирената се нарязват на ситно и сетне се слагат при тях. Налива се прясното мляко и се разбъркват до разтопяването им. Варят се 15-20 минути на слаб огън. Ако сирената се сгъстят много, трябва да се долее още прясно мляко.

    Трябва да се има предвид, че като поизстине още се сгъстява.

    Сол не е необходимо да се слага, достатъчен е прясно смлян черен пипер.

    При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз.

    Е, вместо прясно мляко може и сметана, но ще стане твърде калорично. Вместо с гърди може да се направи с месото от бутчетата.

    Вкуснотията е невероятна, а е невероятно лесно и просто за изпълнение.

2 коментара:

  1. Е, и такова ястие не съм приготвяла.Интересна комбинация, прекрасно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване