Признавам си, че съм любител на всякакви дреболии, но точно пуешки момици не бях ял и то единствено, защото не са ми попадали. А по нашите магазини не съм виждал да се продават. ..
Пуешки момици на фурна:
Пуешки момици на фурна:
На тези налетяхме съвсем случайно в един магазин на другия бряг на Дунава.
Купих два пакета - продават си ги хората по 7,50 леи/кг или в наши пари за 3,50.
Позачудих се как да ги приготвя, вездесъщият Гугльо се оказа доста мълчалив по темата, а във ФБ един симпатяга ме посъветва - на фурна.
Та реших така да ги направя.
За 3-4 човека като предястие са необходими не повече от 400 грама.
След това се подсушават добре.
Слагат се в гювечето, бухва им се една бучка масло - 30-а грама; сипва се на око около 30 мл уиски (или водка), сол и черен пипер и заминават за 25 - 30-а минути във фурната на 220 С.
Дзверска вкуснотия и си върви с питието. Па и доста сосче се получи - за отопване с препеченото хлебче.
Наздраве!
Пуешки момици в масло:
Слагат се момиците в подходяща купа и се заливат с по 1 ч.л. соев сос, сос уорчестър и балсамико.
Ръсва им се малко смлян бял пипер и се оставят да си починат в хладилника поне за час два.
В тигана се загрява малко масло и момиците се пържат буквално за 3-4 минути, колкото да променят цвета си.
Вадят се и в маслото се излиза частта от маринатата, 1 малка главичка нарязан на ситно лук и 1-2 скилидки чесън и един настърган домат. Сосът се вари до сгъстяване.
Наздраве!
Пуешки момици в масло:
Слагат се момиците в подходяща купа и се заливат с по 1 ч.л. соев сос, сос уорчестър и балсамико.
Ръсва им се малко смлян бял пипер и се оставят да си починат в хладилника поне за час два.
В тигана се загрява малко масло и момиците се пържат буквално за 3-4 минути, колкото да променят цвета си.
Вадят се и в маслото се излиза частта от маринатата, 1 малка главичка нарязан на ситно лук и 1-2 скилидки чесън и един настърган домат. Сосът се вари до сгъстяване.
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар