Тези фасулени колачета са от стария тефтер и са правени през месец май 2010 год.
Необходими са: 300 грама сварен фасул, 150 гр брашно, 2 яйца, 50 мл прясно мляко, по 1 ч.л. сол, захар и суха мая.
В купа брашното се смесва със солта, захарта и маята, добавят се пасирания фасул, прясното мляко и яйцата. Така всички продукти се омесват на тесто, което се покрива и оставя на топло да втасва докато удвои обема си.
С намазнени ръце се оформят колачета, които се пържат до зачервяване.
Готовите и топли колачета се сервират като обикновените - със сирене, с пудра захар или сладко. Въпрос на вкус.
П.П. от такова тесто съм правил и хляб, но като го направя отново - тогава повече.
П.П. от такова тесто съм правил и хляб, но като го направя отново - тогава повече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар