Е, доживях да показвам нещо сготвено от Чедото, макар и под моето "вещо" наставление, а Чедото изобщо да не ме послуша и да си направи Джоланчето по собствен вкус.
За сметка на това, много, ама наистина много добре...
Изяло се е на Ура ...
С нейно съгласие, правя тази публикация.
Необходими продукти за 2 порции:
1 джолан с кожа (от Татето, домъкнат от Румъния), 4-5 картофа (обелени и нарязани на кубчета), 1-2 моркова (същото); сол и черен пипер на вкус, риган около 1 ч.л., червен пипер - 1 ч.л.; червено вино (нека да от от Татето)- около 1/2 ч.ч., зехтин около 2 с.л.
Изпълнението наистина е лесно. Джоланчето се овкусява със солта, черния и червения пипер, риганчето, намазва се със зехтина обилно и се оставя да си почине малко.
След това се слага в тавичка, залива се с 1 ч.ч. смес от вода и червено вино поравно.
Тавичката се завива с фолио и заминава във фурната за 50-60 минути на 180 С.
В това време се подготвят картофите и морковите, които леко се овкусяват със сол и риган.
След час печене, тавичката се вади и се слагат картофите.
Пече се още 40 минути под фолио, след това още 10-15 минути на вентилатор - след махане на фолиото.
Месото се е разкапало, а картофите са невероятни вкусни.
Е, и я не мога да го измисля толкова лесно.
Дзверска Вкуснотия, приготвена от Чедото, без да чете наставленията на Таткото.
Браво!
Месото се е разкапало, а картофите са невероятни вкусни.
Е, и я не мога да го измисля толкова лесно.
Дзверска Вкуснотия, приготвена от Чедото, без да чете наставленията на Таткото.
Браво!
Няма коментари:
Публикуване на коментар