понеделник, 16 февруари 2015 г.
Пурички с плънка от домашна извара и картофи
Една невероятно вкусна закуска за почивния ден ... Не отнема много време, а резултатът е поразяващ
Необходими са ни с разчет на 4-ма човека 12 броя триъгълни кори за банички (който няма - 3 броя стандартни, нарязани на триъгълници),
и за плънката: две яйца, един голям сварен и настърган картоф, около 250 грама извара (при мен домашна, мое производство), от 1/2 до цяла връзка магданоз, накълцан на ситно; при необходимост малко сол и задължително щипка черен пипер и инд. орехче.
Е и малко мазнинка за подмазване на корите и тавичката.
Приготвянето е изключително просто.
Всички продукти за плънката се смесват добре - желателно е да е леко влажна (особено ако изварата е сухичка). Може да се добави лъжичка кисело мляко или още едно яйце ....
Кората за баница леко се подмазнява, в широкия край се слагат почти две с.л. плънка и за завива на "пуричка".
Навитите банички се нареждат в леко намаслена тавичка и се пекат в предварително загрята фурна на 180 С до хубаво зачервяване.
По-мераклиите могат да ги намажат с разбито яйце (дори и смесено с прясно мляко или олио - все по вкус). Този вариант го предпочитам съвсем леко намазан с масло. Така стават по-хрупкави и по - приятни.
Страхотно вкусна закуска - и с чаша айрян или с купа домашно кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар