неделя, 16 август 2015 г.

Бяла риба в доматен сос на фурна

Какво по-вкусно от бяла риба с доматен сос? Като всеки и аз си имам любим и лесен начин за приготвянето на вкусна бяла риба, който ще споделя:

Необходими са ни: около 600 грама филе от бяла риба; царевично брашно за овалване - сол, черен пипер, на вкус; 1 гл. лук и 3-4 ск. чесън, нарязани на дребно; 3-4 средни домата, настъргани на едро с рендето; шепичка сладка царевица; дивисил около 1 ч.л.

Приготвянето е от просто по-просто:



рибата се нарязва на парчета и се овалва в царевичното брашно, смесено с малко сол и черен пипер.










 Парчетата се запържват в малко мазнина.












 Изпържената риба се прехвърля в намазнена тавичка, а в тигана се пущат скилидките чесън и лука да се запържат леко и се прибавят настърганите домати. Соса се вари 5-6 минути и се добавят подправките - сол, черен пипер и дивисил, както и царевицата.







С готовия сос се залива рибата и се пече във фурната на 180 С за около 20-25 минути.


Страхотно и вкусно!