неделя, 9 август 2015 г.

Печен телешки джолан в мултито



Цяло успешно попадение - в месарския магазин продават телешки джолан, нарязан на шайби и без кост и то на прилична цена - 6,00 лв/кг.
 За 2-3, че дори и 4 порции - 4 големи "резена" джолан (около 600 грама), 1 пълна с връх чаена лъжица горчица, 4-5 с.л. кисело мляко, 1/2 ч.л. черен пипер, риган на вкус.



Месото се слага в стъклена купа, добяват се подправките и горчицата.











Залива се с киселото мляко, разбърква се добре, покрива се с домакинско фолио и заминава в хладилника поне за 24 часа.












В купата на мултито се наливат 2-3 с.л. зехтин (олио), месото се прехвърля в нея и се капва 1 к.ч. вода и се включва на режим печене - на моя уред е за 45 мин. 
След 20-а минути се проверява и се обръща месо.
 Към 40-тата минута бе готово и го извадих като добявих малко бира - да се деглазира дъното и се получи невероятно сосче.





Дзверска вкуснотия.

Наздраве...