Вчера наготвих задвама човека едно огромно ястие - почти славянски гювеч с месо от пушени кокали, и макар да баялдисахме от ядене, артиса доста.
Ами сега? Не сме много привърженици да ядем едно и също два дни поред и се зачудих какво може да стане. И изобщо не бях затруднен - първата ми мисъл беше за италианските аранчини - оризови кюфтета с плънка.
Единственият проблем бе, че парчетата месо бяха на едро, по и част от зеленчуците. Поиграх си да ги отделя и нарежа на ситно, че и биля да намачкам морковите и целината.
Нарязват се около 100-а грама кашкавал на купчета и следва яко омесване.
Оставя се сместа да си почине малко.
С намазнени ръце се оформят кюфтета с желана големина и нареждат върху дъската, тавичка или хартия за печене и поръсват с още малко брашно.
Нека да си починат малко.
Откъсва се едно голямо парче хартия за печене, намокря се на топка и сетне се разстила по дъното на тигана. Налива се достатъчно олио за пържене и се загрява силно, а сетне се намаля на 2/3 от силата на котлона.
Кюфтета се пържат от двете страни до готовност като внимателно се обръщат с лопачка, че имат склонност към разпадане.
За да се избегне това, трябва да се сложи малко повече брашно, но предпочетох да не го правя ...
Резултатът е дзверска вкуснотия.
Хем вчерашното е оползотворено, хем с малко усилия нещо невероятно вкусно.
Здравейте, искам да попитам каква е ролята на намокрената кухненска хартия в тигана?
ОтговорИзтриванеПържи се лесно и не се цапа тигана
ОтговорИзтриване