Всъщност това не е рецепта и не може да бъде такава. Това е малък трик как да разнообразим питките или хлебчетата в къщи и да ги направим още по-вкусни.
За тестото няма да пиша - писал съм доста за моето универсално тесто, което ползвам доста често. Правя го, стои си в хладилника и като ми потрябва, си вадя от него и правя разни неща.
Та така, освен тестото, са необходими обезкостени маслини, нарязани на ситно и домашна луканка, която също е нарязана на ситно. Желателно е като се смесят нарязаните маслини и луканка, да им се добавят няколко капки прясно мляко, или малко яйце или бяло вино. Сместа носи и подправки по желание - риган, босилек, мащерка ...
С ръце се откъсват топчета от тестото с желана големина (около топка за тенис), оформят се плоски питки и в средата им се слага от сместа от маслини и луканка и сетне се затварят като питки и подреждат в тава върху хартия за печене с "шева " отдолу.
Пекат се на предварително загрята фурна на 180С около 25 минути - до хубаво зачервяване.
Отгоре може да се намажат с разбито яйце или олио и наръсят със сусам, едра сол и т.н.
Стават разкошни и заместват всякакви питки, а самостоятелно са си направо готова закуска или мезе.
Просто са разкошни и при това издържат няколко дни, без да изсъхнат ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар