Няма да изненадам никого с тази поредна майонеза.
За майонезите съм изписал доста, но тази понеже е малко по-различна я споделям.
Необходими са за направата й един жълтък, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. хладка вода, по 1/2 ч.л. черен пипер и сол, буквално толкова нарязан на ситно копър и около 200 мл олио.
Изпълнението е обичайното:
Продуктите се слагат в този порядък в купата на пасатора, пасатора се потапя до дъното и включва на пълна мощност. За 30-а секунди майонезата е готова.
След малък престой в хладилника става суперска. При желание да бъде по-гъста, малко повече олио, за по-рядка - още една-две с.л. вода.
П.П. : водата може да се замени с готов зеленчуков бульон. Тогава става направо неустоима.
Няма коментари:
Публикуване на коментар