четвъртък, 30 юли 2015 г.

Паниран патладжан със сирене


Не откривам топлата вода с този паниран патладжан, но просто е вкусно хапване и при това приготвено по малко различен начин, което ще разнообрази лятните ястия от патладжан.
Необходими са патладжани с разчет - по един патладжан на човек, толкова резена сирене; сол, черен пипер; 2 яйца за 4-6 патладжана и брашно (2-3 с.л.) - колкото от разбитите яйца и брашното да се получи гъста каша.
Патладжаните се полуобелват като длъжката се запазва (не се режи от патладжана), цепват се по дължина на няколко места и се осоляват.



Слагат се в мултито и се варят на пара - до полуготовност.












 Внимателно всеки патладжан се разделя на две, слага се резена сирене и пак се захлупва като се притиска леко с ръка.

Овалва се в брашно, сетне в панировъчната смес (от яйцето, брашното, в които сме сложили малко сол и черен пипер).



Пържат се до готовност в малко мазнина на средна степен на котлона.
Изпържените панирани патладжани, се оцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Вкусно и различно.