петък, 31 май 2024 г.

ЛУЧЕНО ЧЕСНОВА СОЛ

 


    Сега е сезона на зелентиите и времето да си направим една уникална овкусяваща сол, която е много подходяща за салати, риба, че и биля за месо.
    Изпълнението е много простичко - купуват се по 2 връзки пресен зелен лук и чесън. Само зелената им част се нарязва на ситно.
    В чопъра се смилат зелетиите с около 200-250 грама едра морска сол.
    Цялата тази смес се разстила върху хартия за печене в тавата за печене на фурната и на 75С  (без вентилатор) до пълно изсъхване. 
    При нужда отново се смила. 
    Съхранява се в бурканчета или в пластмасов пакет.
    Страхотна е за овкусяване и прилича на самардала, но е много по-вкусна.
    Пробвайте и няма да съжалите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар