сряда, 12 януари 2022 г.

Сиврия с кърначе


     Това в никакъв случай не е рецепта, а е просто една идейка да се направи вкусно и лесно, па и много бързо ястие. Количества няма, защото е само идея ...
    
Чушлетата се избушват и изтръскват от семенцата. Парченце кашкавал се натъпква плътно навътре в чушлето и след него се напърхва освободеното от червото кърначе.
Така се процедира с всички чушлета.
Нареждат се в намазнена тавичка и отгоре им се бухват резенчета домат.
Вместо домат могат да се залеят с доматен сос (задължително с босилек).
Пекат се в предварително загрята фурна на 180С с вентилатор за 20-25 минути.
Могат да се опекат и на скарата или на барбекюто.
При печенето могат да се поръсят с моцарела, кашкавал или друго твърдо сирене ...
Важна е идеята и че се приготвя буквално за отрицателно време.
Правете смело, експериментирайте и нека да Ви е вкусно и лесно.
НАЗДРАВЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар