неделя, 13 декември 2015 г.
МЪРЗЕЛИВИ ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ в мултитенджерата
Май няма човек, който да не е правил пълнени чушки или пълнени тиквички и знае колко време се губи за това и каква врътка става понякога...
Та вчера хем ми се приядоха, хем нямаше време (целия ден бях в някакви телодвижения) - началото на мача Германия-Франция чукаше по телевизора ... Ама душичка, иска й се и не се отказва.
Та имах шест чушки и докато кажа "А" бяха почистени; Докато кажа "Б" в една купа разбърках около 200 грама кайма, един настърган домат и бухнах на око ориз и любимите подправки - черен пипер, джоджен, риган и малко кимионче. За 1 минутка напълних чушките с тази смес и в купата на мултито.
Ха сега де ... Остана място и ми се люшкаха като пияни ...
На бърза ръка разрязах една тиквичка на две, издълбах ги, напълних и ... Парчетата от ииздълбаното на тиквичката сложих отгоре.
Налях студена вода до 3/4 от чушките.
Затворих и включих на режим "супа" - автоматически е нагласен на 30 мин.
И хоп пред ТВ-то. .. Като изпищя, че е приключило, без дори да я отварям - пак отначало...
Полувремето свърши и докато вървяха разни тъпотии, прекъснах програмата (значи всичко се е варило около 50 мин) и извадих с решетеста лъжица чушките.
Бяха сварени идеално ....
Както се беше останала течността и в нея парченцата тиквичка, само ги намачках, добавих още малко черен пипер и ч.л. риган, размито във вода царевично нишесте (около 1 с.л.) и пак на режим "супа".
Само че не го чаках целия цикъл, а на 15-тата мин. изключих ...
Станаха фантастични мързеливи и бързи пълнени чушки и тиквички - с апетитен сос.
Неделя
Неделя е - слънчева и подходяща за разходка, но за мен май е единственият ден, в който мога да кача и последните си неща от Вкусната бърлога и ще възползвам от това.
Няколко рецепти в повече, макар и стари, няма да навредят ...
Няколко рецепти в повече, макар и стари, няма да навредят ...
събота, 12 декември 2015 г.
Орехова майонеза
Направих поредния експеримент, който излезе страшно сполучлив и няма начин да не го споделя:
Продуктите са: 1 яйце; 1 ч.л. горчица; 1/2 ч.л. сол и толкова черен пипер; 1 шепичка натрошени орехи (значи около 1 к.ч. или 1/2, зависи от вкуса); 250 мл олио и 1 с.л. пресен лимонов сок.
Изпълнението е като по базовата рецепта - продуктите се слагат в купата на пасатора в указания ред и след 30 секунди е налице дзверска вкуснотия.
Може да се маже направо върху препечена филийка и да се наслаждаваш на нещо страхотно...
Абонамент за:
Публикации (Atom)