четвъртък, 24 август 2023 г.

ОВКУСЕНО МАСЛО

    В магазините продават различни видове овкусено масло - къде с копър, къде с чесън, къде с други подправки. Такова масло е с цена поне 25-30% над нормалната цена на обикновеното масло.
    Не обичам да давам излишни пари за нещо, което мога и сам да си направя и да е вкусно и то в пъти повече от купешкото. 
    Казаното важи и за това овкусено масло.
    Има смисъл да се прави поне с две опаковки по 250 гр. масло, които се оставят на топло, за да може маслото максимално да омекне.
    Нарязват на ситно само стръкчетата на измити и оставени да се изсушат пресен копър, листенцата на магданоз, както и няколко скилидки пресован чесън. Всичко това е на собствен вкус. За 500 грама ползвам по 1/2 връзка копър и магданоз (само листенцата) и 4 скилидки чесън. Това е за моя вкус.
    Смесват се с маслото с лъжица и се оформя отново на калъпче и в хладилника да стегне.
    Страхотно за препечени филийки... и за какво ли не друго.
    Правете смело и не се притеснявайте - слагайте подправките по собствен вкус ...
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар