Да приготвим едни невероятно вкусни руладини от свинско, напълнени с кисели краставички, маслини, каперси, кашкавал и изобщо каквото и да е .... и поднесени с фантастично изпечени картофи...
Необходими са ни едно парче свинско каре - около 1 кг:
С остър нож за филетиране като се притисне с ръката отгоре месото се разцепва тънкофайски
и се получава едно безкрайно дълго парче месо - приблизително 60 см и това дълго дълго парче се нарязва на три
така отрязаното парче се опиперява леко като не се забравя и солта.
нареждат се краставичките на резенчета, слагат се и парчетата кашкавал,
на другото се слагат само краставички и маслини, а на третото - нещо друго (в случая каперси и маслини нарязани на половинки)
всяко парче се навива на стегнато руло
и се връзва с конец - както е на снимката.
стават три страхотни руладини.
Отгоре - малко сол, черен и червен пипер
Обелените картофи (около 1 кг) се нарязват на едро, а по-малките картофчета се оставят цели. Леко се осоляват, слагат се няколко стръкчета розмарин или сух риган и се подреждат на дъното на съда за печене.
Отгоре се слагат готовите руладини, капва се 1/2 чаша бяло вино.
Съдинката се захлупва и забравя за около 1,5 часа във фурната. Първо 20-а минути на 220 С, а сетне на 180 С.
За печенето ползувам чугунена тенджера със солиден капак и в нея става невероятно. Поради липса на такава, става и енска тенджера или по-дълбока тавичка, която се завива плътно с фолио.
Капака се маха, руладините се намазват с една-две лъжички мед, разтворен в малко вода или с кайсиево сладко (ама поради липса на такова ползвах мед) и дозапичат на вентилатор за 3-4 минутки, колкото да се появи отгоре им една красива червена коричка.
Резултатът е перфектен - три вида различни руладини с невероятно вкусни и сочни картофи.
Внимание: при този аромат и ухание, опасността да се забравят конците е голяма. Затова малко търпение - да поистинат няколко минути, махат се конците и тогава се режат леко напречно на кръгчета.
Дзверска вкуснотия - върви си и винцето, и с бърбънчето ....
Няма коментари:
Публикуване на коментар