четвъртък, 23 юли 2015 г.
сряда, 22 юли 2015 г.
Броколи със сирена
Поредната вкусна запеканка с броколи като замяна на тиквичките, патладжаните и другите зеленчуци, които през лятото стават направо еднообразни, независимо от начина на приготвяне.
В зависимост от броя порции количествата могат да варират, но за 4 порции ни е необходима една голяма глава броколи, 2-3 моркова; около 250 грама сирена (хубавото е, че се ползват всякакви изостанали сирена в къщи - краве сирене, топено сирене, кашкавал, гауда, синьо сирене - каквото има по малко); поне 2 яйца и ч.ч. прясно мляко (може и готварска сметана); 1 ч.л. черен пипер и риган.
Броколите се накъсват на розички, морковите се нарязват на ивички с белачката за зеленчуци и се варят на пара до полуготовност.
Нареждат се в леко намаслена тавичка.
Сирената се настъргват, смесват се с яйцата и млякото и подправките.
С тази смес се заливат броколите.
Пекат се във фурната на 180-200 С за около 30-40 минути (до хубаво зачервяване).
Бързо, лесно и вкусно!
полезен съвет
Пържените патладжани или тиквички ще станат супер вкусни, ако след пърженето се мариноват за 15-а минути в марината от балсамико и зехтин в съотношение 1:3, в която са добавени малко черен пипер, риган и мащерка.
Абонамент за:
Публикации (Atom)