събота, 20 юни 2015 г.

"Баница" - пица

Нещо елементарно лесно и бързо за изпълнение, за сметка на това много ефектно и дзверски вкусно. Подобни варианти бол из нета, но нека и да си покажа моя.




Необходими са ни 3 или 4 тортили, прошуто (шунка, колбас някакъв, бекон на ивици), моцарела и гауда (или някакъв кашкавал) - всичко нарязано на тънки парчета. Един-два домата, обелени и нарязани, Нарязани маслини без костилка ... Малко риган и чубрица за наръсване тук таме...









Намазняваме дъното на тавичката, слагаме едната тортиля. Върху нея редим  резените домати, шунка, моцарела, гауда ...
Така повтаряме до изчерпване на продуктите.



Последният пласт е само от прошутото и сирената.



Преди да се пъхне "баницата" във фурната, може да се нареже на четири.

Пече се на 200 С за 20-25 мин (до разтапяне на сирената и зачервяването им).


Страхотно!