петък, 19 юни 2015 г.

Баница с пуешко


 От пуешкото бюрек ми артиса доста от плънката, както и изостанаха част от пълнозърнестите кори - основно парчета. Затова направих една малка баница с пуешко - нещо като разновидност. 
 Към останалата плънка добавих още 100 грама кашкавал, нарязан на кубчета и един голям домат (само месестата част).


 Намазнява се леко дъното на една гювечка и се нареждат парчетата кори като тук таме се слага и малко мазнинка.
 Цялата плънка се изсипва вътре и отгоре се затваря също с кори като краищата се подпъхват - добре да се затвори (вижда се от снимките), които се намазняват.
  Пече се на предварително загрята фурна на 200 С до зачервяване.

Леко се залива с бульон и опаляяя - имаме една страхотно вкусна баничка с пуешко ....

ПП. Нищо не пречи и да се направи доста по-голяма и гостите да си облизват пръстите за още