сряда, 14 септември 2016 г.

Запеканка от червена капия и сирена



























 След като правих Кюфтета от печена червена капия със сирене, просто ми артиса доста от изходния продукт - бях направил доста голямо количество "заготовка", а беше безсмислено да напържвам всичко, тъй като двама човека не бяхме в състояние да ги хапнем - дори и с повечко питие.
 Затова пък направих една невероятно вкусна запеканка, която направо "обра точките" и то до толкова, че не мога да кажа кое беше по-вкусно - дали кюфтетата или запеканката? Въпреки че всяко от тях си има своите вкусови достоинства.
 Необходимите продукти са печени, обелени и блендирани червени капии, сирене (или няколко вида сирена), лук и чесън, подправки - всичко, както е посочено в описанието на кюфтетата, както и няколко яйца.
 А приготвянето - повече от елементарно:


Тавичката леко се намаслява и цялата смес се сипва в нея.

С лъжицата се правят няколко "гнезда", в които се чуква по едно яйце.

Един обелен домат се нарязва и се разхвърля тук таме.

Отгоре се настъргва моцарела (или кашкавал).




Така подготвената тавичка заминава във фурната, която е предварително загрята на 180С.


Пече се около 20-25 минути, т.е. докато яйцата леко се "забулят".

Може и повече, но ние ги харесваме с рохък жълтък.






Е това е - вечерята за 3-4 човека е готова.

Невероятно вкусно и актуално точно за момента.

Порцията е на началната снимка - върви си с цедено кисело мляко и чесънче.

Освен като основно безмесно хапване става и за мезе към изстуденото питие.

Невероятна вкуснотия!