понеделник, 12 септември 2016 г.

полезен съвет - да запазим хляба свеж



Не е нещо ново, може би всеки го знае, но все пак...
Понякога ще пътуваме или ще отсъстваме по-дълго време, а в къщи има доста хляб, който няма как да бъде изяден, а си е грехота да бъде изхвърлен.
Просто решение е хлябът да се сложи в хартиен плик (сетне в найлонов) и да се постави във фризера. И камерата на хладилника върши същата работа.
След това - вади се от фризера, прехвърля се в хладилника до размразяването му. И опаа - хлябът се оказва напълно пресен и страшно вкусен, без да е загубил каквото и да е от вкусовите си качества.




 Ето го: след 14 дни във фризера, а на първата снимка - вече размразен и нарязан.