четвъртък, 22 януари 2015 г.

Салата АВОКАДО с пиле


Както основно при мене и това не бих го нарекъл "рецепта", а начин да си приготвиш за трапезата една вкусна и разнообразна салата, разядка или предястие.
А за девойката в къщи - направо основно ястие - върху препечена филийка.

Продукти:
ориентировъчно количество, разбира се:
едно здраво, но омекнало авокадо
250 грама сварено (може и печено) пилешко месо - предпочитаме бялото от гърдите, накъсано на късчета
сока на 1/2 лимон, сол и черен пипер на вкус,
около 100 грама домашна майонеза (този път моята беше малко по-рядка, така се получи)
1 с.л. каперси заедно със сока от бурканчето

Приготвяне:
Авокадото се обелва и нарязва на кубчета, опиперява се с черен пипер на вкус и обилно наръсва с лимоновия сок.
Докато се овкусява авокадото, пилешкото се накъсва на ситни късчета и се прехвърля в купа.Добавят се късчетата авокадо, каперсите и майонезата и се разбърква.
При необходимост се добавя още малко сол и черен пипер - въпрос на вкус.
Наръсва се с накълцан магданоз и се поднася.

П.П. на практика това е само базова идея, може да се добави царевица, сварен морков на кубчета и още куп други неща; може да се разреди майонезата с кисело мляко или пък да се добавят сирена.

Особено оригинално е да се поднесе в половинките от кората на самото авокадо, които да се ползуват като индивидуални купички.

Оказа, че по едно и също време с ПЕПИ сме я правили, но тя е по-пъргава и понеже е изписала доста, няма да се разпростирам повече ...

Само ще кажа - заслужава си! 
Па и много си пасва към питието вечер ...