понеделник, 19 декември 2016 г.

Най-лесната баница


По-скоро това е най-мързеливата и лесна баница, която съм правил.
При това се появи съвсем случайно. Бях си наумил да правя баница, но като като извадих корите от пакета бях шокиран - изсъхнали и ронливи. Погледнах - на 10-я ден от датата производство, но явно пакетът е имал дупки. Няма да ги изхвърлям я - просто смених начина на направията.
Необходими продукти като за баница - един пакет кори, 4 големи яйца, 1 кофичка кисело мляко, 250 грама сирене, 1 ч.л. сода бикарбонат, 30-а грама масло на рязано на ситно, 1 с.л. брашно и 1 к.ч. прясно мляко.
Изпълнението направо няма какво да се описва:В голяма купа се слага сиренето, чукват се при него яйцата и с вилица сиренето се натрошава произволно.
Сипва се киселото мляко като в него се загася содата, слагат се брашното и прясното мляко и всичко се разбърква добре пак с вилицата.


Получава се нещо ей такова....

В тази смес се пущат натрошените парчета кори за баница.


Разбъркват се с вилицата...

Тавичка с незалепващо покритие леко се намаслява и в нея направо на части се пресипва нашата баница.

Тук таме се напъхват парченцата масло.И заминава да се пече във фурната на 180 С, която е загрявала докато баницата се "забърква".


 

След 45-50 минути нашата баница е готова - добре зачервена.


Оставя се малко да си почине и се прехвърля върху решетка и завива с кърпа буквално за 10-а минутки.

Сервира се върху дъска и се нарязва направо с ножчето за пица (онова дет е кат колелце). Като ще е мързелива и рязането да е такова... Получи се страхотна баница - пухкава и вкусна.

И най-важното - цялото й "подреждане" отне буквално 7 минути ...

Бързо, лесно и вкусно!