четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Бульон по всяко време - полезен съвет



























Направо изпадам в тих потрес когато видя в магазина млади хора да купуват от готовите бульони и супи. Знам им оправданието - става бързо и вкусно, при това винаги с еднакъв вкус.
Като са решили за себе си да се тровят, нека си се тровят, но защо трябва да тровят децата си, да им предизвикват алергии и болести?!
По-вредни от тях с безкрайната си соленост, мононатриев глутамат и консерванти, просто не знам....
А реално да се направи бульон е нещо изключително лесно: просто като се вари месо за някакви нужди, то се пуща в студена вода, слагат се един два моркова, глава лук, чесън (дори дръжките на магданоза - защо да се изхвърлят) и т.н. Сетне част от този бульон се слага в шишета от по 0,5 л или в двойни дебели найлонови пликове и се замразява във фризера.


Ако не ни се харесва мазнината в такъв бульон, просто се оставя да изстине хубаво и се отделя.
Толкова.

Просто и лесно. И винаги под ръка.

Нарочно не обяснявам за по-сложните начини на правене на бульон...