вторник, 27 юни 2017 г.

Крехки хапки от свинско печено


 Това не е рецепта, а един начин да се опече най-невероятното и крехко свинско и влиза в графата "полезни предложения".
 Всичко е невероятно лесно, съставките са минимум и направо няма какво да се обяснява.


 Месото (контрафиле, плешка или бут) се нарязва на тънки парчета с желана големина, почиства се от евентуални ципи и се измива добре.


  Целият ефект се дължи на особената "марината":
 В подходяща купа се слагат около 100 мл прясно мляко, една яйце, щипка черен пипер и евентуално 1 ч.л горчица. Разбиват се добре и месото се пуща в тази смес.
 Удачно е да се покрие с чинийка и заминава в хладилника поне за 12 часа, но най-добре е за 24 часа.
(До 48 часа е издържало в хладилника и става още по-вкусно.)
 След това парчетата месо леко се подсушават и се пече на грил на тигана, на обикновен тиган (без мазнина) или на скарата.
 Соли се след опичането, но това не е солено изобщо и сякаш нямаше нужда...
 Става невероятно крехко и Дзверски вкусно.
 Най-важното е, че изисква минимум усилия и става невероятно бързо.