понеделник, 27 април 2015 г.

Мариновани в зехтин пържоли на скара




Всъщност това изобщо не е рецепта, а си е просто един различен начин да приготвим свински пържоли на скара и сякаш заглавката си казва всичко.

Особеното е единствено в начина на мариноването им.



Свински бут, врат или друго подходящо месо се нарязва на пържоли, които леко се начукват - с юмрук, с чукче ... Без да се соли се намазнява обилно с овкусен зехтин
(на страничката ми От всякъде по нещо, съм описал как се прави - Да овкусим зехтина), прехвърлят се в найлонов плик и се долива още малко зехтин. Овкусявам ги в пикантен зехтин (с люти чушлета).





Желателно е да престоят в хладилника поне 24 часа и след това се пекат на силно загрята скара.









Солят се в края на печенето или докато си "почиват" преди сервирането. Черният пипер е въпрос на желание.
Сервират се с гарнитура каквото душа ти сака.

Стават дзверски вкусни и крехки.