Това не е рецепта как да си изпържим кюфтета или кюфтенца - много пъти съм писал, че предпочител ей такива малки с размерите на "цариградските", че и биля по-мъниньки.
Стават и за хапване и за влагане в някоя вълча салата, почти по начина по който съм описал или пък като кюфтенцата Андро, или по някой друг начин.
Кюфтенцата всеки може да си направи по свой любим начин и да си овкуси както му е кеф.
В тигана с мазнината от пърженето се наливат около 200 мл хубаво качествено мерло и пущат кюфтенцата и се пържоварят докато останат на отново на мазнина.
След това са готови за сервиране - ами - неустоимо дзверско мезе са където и да ги сложиш...
НАЗДРАВЕ!
Вчера опитах рецептата. Интересно се получи. Мерси за идеята.
ОтговорИзтриване